klein-kroontje

Gloriosa assortiment

Steeds meer bloemisten hebben inmiddels ontdekt dat Gloriosa elke dag vers verkrijgbaar is. Bloemisten zien steeds meer de schoonheid en de exclusieve uitstraling van deze bloem waarmee ze een boeket of arrangement een duidelijk onderscheidende sierwaarde kan geven. Variërend van klein tafelstukje tot aan zalen of kerken vol.

Gloriosa kleurenspectrum

Sinds een aantal jaren hebben wij door veredeling nieuwe kleuren in ons assortiment. Deze nieuwe kleuren zijn wel beperkt leverbaar maar over een paar jaar zijn deze voor iedereen beschikbaar.

Nieuwe Gloriosa kleuren zijn geel, roze, wit, paars en verschillende felgekleurde oranjes. Eveneens zullen er verschillende variëteiten bijkomen die verschillen in bloemgrootte en houdbaarheid. 

Gloriosa snijbloem

De standaard maten worden in een hoes verpakt die daarna vol met lucht wordt opgeblazen om beschadiging te voorkomen en juiste houdbaarheid te geranderen. Vervolgens worden ze in originele Crown Jewels dozen verpakt zodat men ziet en weet dat men echte Crown Jewels Gloriosa heeft gekocht.

Extra lang: lengtes van 80 cm tot 150 cm op aanvraag 

Naast de standaard lengtes van de korte Gloriosa snijbloem (20/25 cm) en de lange Gloriosa snijbloem (65 cm), kunnen wij ook langere lengtes leveren op aanvraag zoals 80 cm, 100 cm en zelfs 150 cm. Dit is een steel met een lengte van 60 cm tot 100 cm met blad, bloemen en knoppen. In exclusieve composities komt deze bloem lengte goed tot zijn recht.

Gloriosa snijbloem verzorging: Wanneer men de bloemen ontvangt, dient men ze uit de hoes te halen en in water te zetten. De optimale bewaartemperatuur is rond de 10ºC.

De mooiste bloemen moeten een sterk profiel hebben en dat is precies waar de Gloriosa echt tot zijn recht komt.
Gregor Lersch
Gregor LerschArrangeur
Niet iedereen kent de gloriosa dus is het een mooi gespreksonderwerp met de klant. We zijn er gek op!
John McDonald
John McDonaldHoofd Bloemist, The Gleneagles Hotel, Schotland
Gloriosa is een geweldige bloem omdat deze op zichzelf als in combinatie met andere bloemen goed tot zijn recht komt, en het gevoel van de bloem is exotisch en bijzonder.
John McDonald
John McDonaldHoofd Bloemist, The Gleneagles Hotel, Schotland
Gloriosa’s hebben de sierlijkheid, de beweging in haar stengels en zelfs in de elegantie van de bladeren ... de bloesem is niet te verslaan qua karakteristieke vorm.
Gregor Lersch
Gregor LerschArrangeur

Gloriosa potplant

Gloriosa potplanten zijn verkrijgbaar in diverse potmaten en vormen. Gloriosa potplanten zijn er met een klimrek, met een duoboog of met een triangel. In de zomermaanden kan de Gloriosa plant ook uitstekend buiten op het terras of balkon staan.

Let op: de Gloriosa plant kan niet tegen vorst 

Vraag debloemist of het tuincentrum naar een Crown Jewels Gloriosa plant welke herkenbaar is aan het steeketiket met ons merklogo en verzorgingstips.

Wim Brouwer met Gloriosa potplant

Gloriosa potplant verzorging: Veel licht. Potgrond voldoende vochtig houden (2x per week), mag niet indrogen. Matig bijmesten. Houden op kamertemperatuur. Kan zowel binnen in huis als ’s zomers buiten op terras, balkon of patio. Niet winterhard. Bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.